General.BrowserWarning

Lastbil og busser

Kuorma-autot ja linja-autot

Avain oikean renkaan löytämiseen on tietää kuorma-auton tai linja-auton käyttötarkoitus ja ajo-olosuhteet. Renkaan rakenne ja kumiseos on niiden mukaan optimoitu.
Oikean renkaan valinta ei vaikuta pelkästään ajotaloudellisuuteen, vaan myös tärkeisiin tekijöihin, kuten ohjauksen vakauteen, turvallisuuteen, tiepitoon ja renkaiden käyttöikään. Vannetyypin valinta on tärkeä kantokyvyn ja ajoneuvon hyötykuorman optimoinnin kannalta.
Katso lisää siitä, kuinka NDI voi auttaa pitämään kuljetuskaluston käynnissä.

Katso koko valikoimamme

Pitkän matkan kuljetukset

Renkaan luotettavuuden ja käyttöiän varmistamiseksi pitkillä matkoilla ajettaessa, materiaalin valinnalle ja suunnittelulle asetetaan suuria vaatimuksia. Vaatimuksien mukaan optimoidaan alhainen vierintävastus, kevyt paino ja lämmönkestävyys. Pitkän matkan renkaissa on yleensä pitkäurainen, kompakti kuviointi, joka varmistaa tasaisen ajon ajosuuntaan. Ne on valmistettu vähemmästä teräksestä painon ja vierintävastuksen minimoimiseksi. Materiaalin on myös kestettävä lämmön muodostumista pitkillä matkoilla.

Lähikuljetukset

Maaseututeillä ja sivuteillä ajo sisältää mutkia, vaihtelevia pintoja ja vaihtelevia nopeuksia. Tämä asettaa korkeat vaatimukset renkaan vääntö- ja iskunkestävyydelle, jolloin vakaa runkorakenne tukee näitä kuormia. Erilaisista ajo-olosuhteista johtuen on erittäin tärkeää, että renkaan kuvio, materiaalivalinta ja muotoilu tukevat renkaan jarrutus- ja pitokykyä eri pinnoilla sekä kuivissa että märissä olosuhteissa.

Linja-autot

Linja-autolla ajaminen voidaan periaatteessa jakaa kahteen kategoriaan: kaupunkiajoon ja pitkän matkan ajoon. Kaupunkiajossa renkaat altistuvat useille käynnistyksille/pysähdyksille ja reunakiveyksille. Kuvion ja rakenteen on siksi mukauduttava kaupunkiajoon jolloin erityisen tärkeää on, että renkaassa on vahvat sivupinnat, jotka kestävät iskuja jalkakäytäviä vastaan. Pitkän matkan ajo, esimerkiksi turistibussit, asettaa korkeat vaatimukset tiepidolle, alhaiselle vierintävastukselle/polttoainetehokkuudelle ja matkan mukavuudelle sekä matkustajille että kuljettajille.

Maansiirtokuljetukset

Ajaminen vaativammissa ympäristöissä, kuten sorakuopissa tai rakennustyömailla, asettaa korkeat vaatimukset renkaan rakenteelle ja kuviolle. Rakenteessa on käytetty huomattavasti enemmän terästä, jolloin rengas kestää monia ikäviä esteitä, kuten suuria kiviä ja metallikappaleita. Renkaan kuviointi on karkea varmistamaan pidon epätasaisella ja upottavallakin pinnalla sekä uritettu rakenne, joka vähentää kivien kerääntymistä renkaaseen.

Talvirenkaat

Kun lämpötila laskee, on järkevää vaihtaa talvirenkaisiin. Talvirenkaat on valmistettu talvikäyttöön tehdystä kumiseoksesta, mikä ehkäisee renkaan kovettumisen alhaisissa lämpötiloissa. Karkeampi kuvio varmistaa paremman pidon ja jarrutukset. Talvirenkaat on merkinnöillä M+S ja 3PMSF.

Vanteet

Kuorma-autoihin ja linja-autoihin on olemassa useita erilaisia vanteita. Vanteet on taottu ja lämpökäsitelty mekaanisen kokonaislujuuden maksimoimiseksi. On tärkeää, että vanteen kantavuus on suuri, sillä kuorma-autot ja linja-autot ajavat usein raskaalla kuormalla. Eri käyttötarkoituksiin valmistetaan monia erilaisia pintakäsittelyjä.

Lisätarvikkeet

Renkaat ja vanteet ovat rengasliikkeen ensisijaisia komponentteja, jotka pitävät koneet liikkeessä. Niiden asentamista ja huoltamista varten on kuitenkin tärkeää, että oikeat lisävarusteet ovat käsillä.

Asennus- ja huoltotarvikkeista löydät venttiilit, venttiilinjatkeet, tasapainotuspainot ja asennusrasvat.

NDI Finland Oy

Kukonkyläntie 197
85310 Sievi

Tarvitsetko apua?

Myynti:
+358 10 3180 289
tilaukset@ndi-fi.com

Reskontra:
+358 10 3180 281
eant@ndi-fi.com

Ma-pe 8:00-16:00

Lisätietoa

Tietosuojakäytäntö

Löydät meidät

Facebook
LinkedIn
YouTube

© 2023 NDI Group A/S

 

WEBSHOP